TOP

Expo Riva Schuh en Gardabags naar juli

Opnieuw een andere datum voor Expo Riva Schuh en Gardabags. De beide fysieke vakbeurzen zouden half juni plaatsvinden, maar staan nu gepland voor 18-20 juli. De Italiaanse beurzen vinden plaats in combinatie met het online platform Digital Connection, dat duurt van 13 juni tot en met 30 september.

Het afgelopen inkoopseizoen werden de Italiaanse vakbeurzen Expo Riva Schuh en Gardabags uitgesteld, naar voren gehaald en uiteindelijk toch afgezegd en vervangen door een digitaal event. Van 18 tot en met 20 juli 2021 moet het er dan toch echt van komen en wordt voor het eerst in lange tijd weer een fysieke editie georganiseerd. Tot opluchting van de beursorganisatie: “Na een lange pauze die ons opgelegd werd door de voorzorgsmaatregelen, voelen de schoenensector en zijn leidende figuren opnieuw de behoefte om samen te komen op een fysieke plek om elkaar te ontmoeten, updates te krijgen en zaken te doen”, laat Alessandra Albarelli, managing director van Riva del Garda Fierecongressi, in een persbericht weten.

Nieuwe plannen

De beursorganisatie heeft besloten om niet helemaal terug te gaan naar het format van voor corona. “Omdat we een sterk signaal willen geven dat we klaar zijn om opnieuw op te starten, ontstond de behoefte aan een verdere verrijking van ons format, met de oprichting van een comité van experts en het verbeteren van onze online extensie, de Digital Connection”, stelt Albarelli. Dit nieuwe ‘scientific committee’ van Expo Riva Schuh bestaat uit deskundigen uit de branche. Zij denken mee over initiatieven gericht op duurzaamheid en innovatie, onderwerpen die de koers van de beurs de komende jaren zullen bepalen. Een eerste voorproefje hiervan zien we op 13 juni bij de start van het online event Digital Connection. In deze digitale beursomgeving kunnen bedrijven en inkopers een virtuele route volgen in aanloop naar de fysieke beurs. Gedurende drie dagen krijgen beursbezoekers informatie over trends in schoenen en lederwaren (dag één), bronnen (van traceerbaarheid tot communicatie) die van belang zijn voor duurzaamheid in de modebranche (dag twee) en bronnen en het post-pandemie scenario dat de strategie in de nabije toekomst zal bepalen (dag drie).

Vergaande coronamaatregelen

De combinatie van een digitaal en fysiek event moet het voor de schoenenbranche mogelijk maken elkaar weer te ontmoeten, al zullen er geen Expo Riva Schuh en Gardabags kunnen plaatsvinden zonder de nodige coronamaatregelen. Vergaande maatregelen in dit geval, want de gezondheid van exposanten en bezoekers staat voor de beursorganisatie op de eerste plaats. Wie de beurs wil bezoeken zal moeten aangeven wanneer en hoe lang de beurzen worden bezocht en wie per vliegtuig arriveert, maakt gebruik van een transfer service naar de beurs vanaf de belangrijkste vliegvelden in Noord-Italië. Eenmaal op de beurs aangekomen, wacht eerst een bezoek aan een Covid-testcentrum op het beurscomplex zelf. Daarnaast zal de organisatie de procedure voor het verkrijgen van het Europese groene certificaat faciliteren, waarmee de mobiliteit tussen landen wordt vereenvoudigd.

Beeld: Expo Riva Schuh