TOP

Elegano: vuil- en waterafstotende schoenen

De Belgische Katrien Herdewyn combineerde haar liefde voor schoenen met haar kennis als ingenieur. Elegano kwam eruit, een merk met vuil- en waterafstotende schoenen. Herdewyn is hiermee Starter van het Jaar 2015 geworden.

Katrien Herdewyn had van jongs af aan al een passie voor schoenen. Toch studeerde ze in 2010 af als burgerlijk ingenieur aan de KU in Leuven, maar al snel werd de link tussen de twee vakgebieden gelegd. Het leverde Elegano op: vuil- en waterafstotende schoenen. Het jonge bedrijf is door Unizo (Unie van Zelfstandige Ondernemers) uitgeroepen tot Starter van het Jaar 2015.

Techniek

“Het lederen oppervlak bevat minuscule staafjes zodat water of slijk er niet kan indringen, maar er in balletjes afrolt”, laat Herdewyn aan Het Laatste Nieuws weten. De techniek is afgekeken van lotusbloemen, daarom ook de bloemblaadjes in de hiel van de schoen.

Kopen

De vuil- en waterafstotende schoenen van Elegano komen ook met een prijskaartje: van € 450,- voor pumps tot € 665,- voor enkellaarsjes. Het schoeisel is te koop in de webshop van Elegano en bij verschillende pop-up stores.