TOP

Eigenaar Dr. Martens wil de beurs op

Permira, de eigenaar van Dr. Martens bereidt naar verluid de verkoop van het schoenenlabel voor. Zes jaar geleden nam Permira het merk over van de oprichtersfamilie Griggs.

De private equity-onderneming Permira is naar verluid bezig met de voorbereidingen voor een eventuele verkoop of beursgang van haar label Dr. Martens. Sky News schrijft dat het bedrijf zich nu bezighoudt met het inhuren van bankiers om toezicht te houden op een beoordeling van de opties voor het bedrijf.

Zes jaar geleden nam Permira het Britse merk voor 300 miljoen pond over van de oprichtersfamilie Griggs. Volgens Sky News zouden stadsbronnen zeggen dat Permira de opties bekijkt voor een Amerikaanse beursgang of de verkoop aan een belangrijke strategische koper.

Dr. Martens, dat bijna haar 60e jubileum aantikt, is flink gegroeid sinds het in handen is van Permira. Het label zag zowel de verkopen als winst in de dubbele cijfers lopen. Er is nog geen waarde aan het label gehangen, maar er wordt al gesproken dat het merk meer dan dubbel zoveel waard zou zijn als het bedrag waarvoor Permira het zes jaar geleden kocht.

Zowel Permira als Dr. Martens hebben nog niet gereageerd op de geruchten.