TOP

Eerste steen nieuw logistiek centrum Zalando gelegd

De online retailer Zalando legde op 29 januari de eerste steen voor een tweede logistiek centrum, gelegen in Mönchengladbach.

De online onderneming hoopt op de lange termijn duizend arbeidsplaatsen te kunnen vullen in het nieuwe centrum. Zalando begint aan de bouw hiervan in samenwerking met de vastgoedinvesteerder Goodman.

Investeren
Met de nieuwe locatie in Mönchengladbach wil Zalando blijven investeren in het verbeteren van de interne structuur en het verder ontwikkelen van haar logistiek netwerk. “De locatie in Mönchengladbach is een versterking van onze logistieke slagkracht en zal vooral voor onze klanten in West en Zuid Europa kortere leveringstijden tot gevolg hebben”, aldus David Schröder, Managing Director bij Zalando.

Logistiek netwerk
Samen met de al bestaande locaties in Brandenburg en Thüringen gaat Mönchengladbach deel uitmaken van een logistiek netwerk dat producten levert aan Zalando-klanten in veertien Europese landen. Het eerste samen met vastgoedinvesteerder Goodman ontwikkelde logistiek centrum in Erfurt is in december 2012 in gebruik genomen. De testfase voor dit nieuwe centrum staat gepland voor de herfst van 2013.