TOP

“Eén op de drie vrouwen krijgt ongeluk door hoge hakken”

Meer dan drie miljoen vrouwen zijn al eens langs de eerste hulp geweest door een ongelukje op hoge hakken. Brits onderzoek onder 3.000 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar wijst uit dat een vijfde hun enkels ooit verdraaide of een spier scheurde door het dragen van hoge hakken.

Een derde van de ondervraagden viel door extreem hoog schoeisel plat op haar gezicht, waarbij een aantal zelfs haar tanden beschadigde of haar polsen brak. Andere ongelukken die uit het onderzoek naar voren kwamen, zijn gebroken enkels en verdraaide knieën.

Complimenten
Zes op de tien vrouwen zegt haar hakken gewoon te blijven dragen, alleen al vanwege de complimenten die zij tijdens een avondje uit over haar schoenen ontvangt, zo meldt de Britse krant Daily Mail.

Lisa McCarten van comfort schoenenspecialist Hotter Shoes vind het ongelofelijk dat vrouwen zichzelf de pijn en ongemakken van hoge hakken aandoen. “Goede schoenen kopen is voor vrouwen een hele opgaaf, omdat ze vooral selecteren op schoonheid. Ze maken zich pas later zorgen om de pijn die de prachtige muiltjes met zich meebrengen.”

Verpest
Van alle ondervraagden geeft 89 procent aan dat haar hooggehakte schoenen ooit een avondje uit verpest hebben. Slechts twee procent geeft aan geen hoge hakken te dragen.