TOP

Echtpaar Brekelmans neemt Appelhans Schoenen in Venlo over

Richard en Angelique Brekelmans hebben Appelhans Schoenen in Venlo overgenomen. De twee bekende namen in de schoenenwereld gaan verder op de weg die Marion Appelhans in 2015 is ingeslagen.

Appelhans Schoenen is te vinden in een opvallend fleurig winkelpand in Venlo, een vrolijke uitstraling die past bij de energieke manier waarop Marion Appelhans de afgelopen vijf jaar te werk is gegaan. De schoenenwinkel brengt ‘bijzondere merken met een perfecte pasvorm’. Negentig procent van de collectie is geschikt voor vrouwen en mannen met steunzolen. Marion Appelhans heeft 28 jaar ervaring in schoenen en wilde met haar winkel laten zien dat een modieuze schoen ook heel comfortabel en duurzaam kan zijn.

Ervaren schoenprofessionals

Met de overname door Richard en Angelique Brekelmans zijn het nu opnieuw twee ervaren krachten die de winkel zullen leiden. Richard en Angelique zijn namelijk beslist geen vreemden in de schoenenwereld. Zo waren zij jarenlang de Nederlandse vertegenwoordigers van het merk Mephisto. Ook hebben zij de Nederlandse tak van de Duitse inkoopvereniging Sabu opgezet, die eind vorig jaar werd opgeheven. Richard Brekelmans zit inmiddels meer dan veertig jaar in het vak en werkte onder meer als winkelmanager, inkoper en als algemeen directeur van Garant Nederland. Voor hem is de cirkel nu rond. Zijn ouders, opa en oom hadden al schoenenwinkels in Limburg. Geboren in een schoenendoos, zoals hij het zelf uitdrukt, was het zijn vurige wens om ooit terug te keren in de winkel.

Doorgezet en uitgebouwd

In Venlo zal het concept dat Marion Appelhans is begonnen samen met haar worden doorgezet en uitgebouwd: perfect passende schoenen en een uitgesproken vriendelijke, hulpvaardige en vakkundige bediening. Klanten kunnen er terecht voor vrouwen- en mannenschoenen in meerdere wijdtematen die veelal geschikt zijn voor losse steunzolen.

Beeld: Appelhans Schoenen