TOP

Ecco werkt samen met start-up 3D-printer


Schoenenmerk Ecco is een samenwerking aangegaan met Origin, een start-up bedrijf dat een 3D-printer heeft ontwikkeld voor massaproductie. Samen gaan ze een nieuwe productiemethode voor schoenen ontwikkelen op basis van het printplatform van Origin.

Beeld: Pixabay

De Amerikaanse start-up Origin gaat een samenwerking aan met Ecco. Origin lanceerde onlangs de ‘Origin One’, een 3D-printer die bedoeld is voor massaproductie. Met de nieuwe printer wil het bedrijf printtijden en daarmee productiekosten terugdringen en tegelijkertijd materialen met een consistente nauwkeurigheid afleveren, zo schrijft Maakindustrie.

Ecco en Origin gaan gezamenlijk een nieuwe productiemethode voor schoenen ontwikkelen op basis van het printplatform van Origin. Jakob Møller Hansen, Vice President Research & Development bij Ecco, licht toe: “We verwachten dat de open additive aanpak van Origin ons in staat stelt de productietijd te verkorten, kosten te verlagen en time-to-market te versnellen.”

Over Origin

Origin werd vorig jaar opgericht door Christopher Prucha en Joel Ong, die voor een klant in één week tijd duizenden schoenlabels moest printen. Om deze deadline te halen lieten zij 3D-printers 24 uur per dag, zeven dagen per week opereren. De oprichters liepen echter tegen allerlei uitdagingen aan, zoals onbetrouwbare hardware, beperkte software en broze materialen. Op basis hiervan ontwikkelden ze een nieuw platform voor additieve productie genaamd ‘Open Additive Manufacturing’.