TOP

Ecco maakt schoen van zeewier


Schoenenmerk Ecco heeft in samenwerking met studenten van Design School Kolding een schoen ontwikkeld die volledig gemaakt is van herbruikbare materialen. Het model is gemaakt van zeewier en leerresten.

Het nieuwe model van Ecco ‘Ecco Sealo’ is gemaakt met 100 procent herbruikbare materialen. De schoen werd ontwikkeld in samenwerking met studenten van Design School Kolding en is genomineerd voor een Danish Design Award. “Ecco heeft altijd hoowaardige schoenen met een langere levenscyclus geproduceerd dan gewone wegwerpmode, zelfs al voordat duurzaamheid een onderwerp op de wereldagenda was. Maar het belang van duurzaamheid neemt alleen maar toe,” vertelt Liam Maher, Global Creative Director van Ecco in een persbericht.

Henneptas

De schoen heeft een klassieke Ecco-zool en een upper van leren restjes van de schoenproductie van Ecco. Het merk is met de schoen genomineerd voor de Danish Design Award. De studenten hebben over alles nagedacht, zo legt één van de studenten, Silke Foged, uit: “In plaats van een schoenendoos worden de schoenen verkocht in een henneptas die vervolgens als tas kan worden gebruikt. Om de schoenen te beschermen, worden ze ontwikkeld met een stuk karton waarop we de circulaire duurzaamheidsstrategie voor de consument hebben geïllustreerd.

Samenwerking

Ecco en Design School Kolding hebben een langdurige samenwerking om jonge ontwerpers te helpen ontwikkelen. Voor dit semester wilden de studenten een schoenencollectie ontwikkelen die nieuwe normen stelt voor duurzaamheid bij de productie van kwaliteitsschoenen, geïnspireerd dor de Deense tradities en cultuur.