TOP

Ecco komt met twee nieuwe BIOM-lijnen

De Deense schoenenproducent Ecco introduceert vanaf komend voorjaar twee nieuwe lijnen BIOM-sportschoenen: voor in de sportschool en op de golfbaan.

Deze BIOM-schoenen laten de voeten op een natuurlijke manier bewegen. Volgens Ecco ondersteunen de BIOM-schoenen alleen daar waar het echt nodig is. Hierdoor worden de spieren in voeten en benen krachtiger. Sterke voet- en beenspieren stabiliseren en controleren de bewegingen, waardoor blessures kunnen worden voorkomen.

De BIOM-technologie werd in 2009 door Ecco geïntroduceerd in hardloopschoenen en in 2010 in wandelschoenen. Vanaf voorjaar 2011 komt er dus ook een BIOM train- en golfcollectie op de markt.

Wetenschappelijk onderzoek
Volgens Ecco is de effectiviteit van de BIOM-technologie onlangs wetenschappelijk bewezen door de Duitse prof. dr. Brüggeman van de sportuniversiteit in Keulen. Hij heeft 120 ervaren hardlopers gevolgd die gedurende zes weken hun trainingen op BIOM-hardloopschoenen afwerkten. Hieruit zou blijken dat het hardlooppatroon, de beweging van de gewrichten en de neuromusculaire belasting veranderen tijdens het dragen van de nieuwe BIOM-schoenen.

De eigenschappen van de voet zouden op een natuurlijke manier gebruikt worden. Daardoor wordt het looppatroon op een meer natuurlijke hardloopstijl afgestemd, aldus Ecco.