TOP

Dungelmann maakt doorstart met Martijn Rozenboom


Eerder was al bekendgemaakt dat schoenenketen Dungelmann een doorstart heeft gemaakt onder een investeerder. Nu is duidelijk wie deze anonieme investeerder is: Martijn Rozenboom.

Martijn Rozenboom is vaker betrokken geweest bij het doorstarten van winkelketens. Eerder nam hij onder andere schoenenketen Invito en modebedrijf Supertrash over (die hij beiden doorverkocht), en begin dit jaar kocht hij Op=Op voordeelshop. Nu heeft hij de failliete schoenenketen Dungelmann overgenomen, zo is te lezen in een persbericht.

Hermans Schoenen

Afgelopen week is Rozenboom gestart om de omvang van de activiteiten te bepalen en op welke wijze dit wordt voortgezet. Ook Hermans Schoenen in Utrecht wordt met de doorstart meegenomen. “Alle partijen hebben overeenstemming bereikt voor een mooie toekomst van Hermans”,  zo leest het persbericht.

Dungelmann-winkels

Het exacte aantal Dungelmann-winkels dat een doorstart kan maken is afhankelijk van de onderhandelingen tussen de verhuurders en Martijn Rozenboom. De verschillende winkels van Dungelmann en Hermans blijven vooralsnog open.

Rozenboom

Martijn Rozenboom is geen onbekende in de retailwereld. Hij was betrokken bij verschillende doorstarts van failliete winkelketens als Invito, Supertrash en McGregor. Begin dit jaar mislukte de doorstart van Op=Op voordeelshop, waar Rozenboom zich ook over ontfermde. De reputatie van de zogeheten ‘recovery specialist’ is niet ongeschonden. In verschillende media, waaronder het Financieele Dagblad wordt hij een ‘omstreden ondernemer’ genoemd.

Uitdagende marktomstandigheden

De winkels en webshop van Dungelmann Schoenen en Hermans Schoenen, dat ook onderdeel is van het familiebedrijf, werden op 25 juli 2019 failliet verklaard. Het faillissement over de overkoepelende BV werd de week daarvoor al uitgesproken. Het familiebedrijf liet in een verklaring weten dat het net als veel retailers te maken had met ‘zeer uitdagende’ marktomstandigheden, waardoor er jaren achtereen aanzienlijke verliezen werden geleden.

Onder leiding van directeur Loes Lieste-Van de Velde werd er hard gewerkt om het tij te keren, onder meer door te investeren in omnichannel en een meer verregaande samenwerking met de leveranciers. Dankzij een ingrijpende reorganisatie in 2018 werden de commerciële en resultaten aanzienlijk verbeterd, maar dit was niet genoeg om de tegenvallende verkoopresultaten van het huidige seizoen op te vangen. Het faillissement van Dungelmann trof 116 medewerkers. Het is nog niet bekend hoeveel van hen een nieuw contract aangeboden hebben gekregen.