TOP

Dungelmann maakt doorstart, koper is anonieme investeerder


Dungelmann Schoenen maakt een doorstart. De koper is een nog anonieme investeerder, die de komende weken samen met het management zal kijken hoe en op welke manier de activiteiten worden doorgezet.

De doorstart van Dungelmann Schoenen is rond. Eerder werd al bekend dat er grote interesse was in de failliete schoenenketen. Van de dertig geïnteresseerde overnamekandidaten, hoofdzakelijk partijen met ervaring in de schoenenretail, brachten er volgens curator Rob van Seumeren elf een bod uit. De koper is een nog anonieme investeerder met ervaring in de (schoenen)detailhandel. Van Seumeren verwacht dat de nieuwe eigenaar zich de komende periode bekend zal maken. Over het overnamebedrag kan hij geen uitspraken doen.

Intentie om door te gaan

De overname betreft alle activa en activiteiten van het schoenenbedrijf, waaronder de exploitatie van de winkels en webshops, inventaris, voorraden, goodwill en intellectuele eigendomsrechten. De nieuwe eigenaar heeft volgens Seumeren de intentie om met de winkels van Dungelmann en Hermans Schoenen, of in ieder geval een aantal daarvan, door te gaan. De winkels zijn vooralsnog open. Op de webshop kunnen momenteel geen bestellingen worden geplaatst.

De koper wil de komende weken benutten om samen met het management van Dungelmann te onderzoeken op welke wijze en met welke omvang de activiteiten zullen worden voortgezet. Van Seumeren kan nog niet zeggen of de familie Van de Velde in de toekomst bij het bedrijf betrokken blijft.

Uitdagende marktomstandigheden

De winkels en webshop van Dungelmann Schoenen en Hermans Schoenen, dat ook onderdeel is van het familiebedrijf, werden op 25 juli 2019 failliet verklaard. Het faillissement over de overkoepelende BV werd de week daarvoor al uitgesproken. Het familiebedrijf liet in een verklaring weten dat het net als veel retailers te maken had met ‘zeer uitdagende’ marktomstandigheden, waardoor er jaren achtereen aanzienlijke verliezen werden geleden.

Onder leiding van directeur Loes Lieste-Van de Velde werd er hard gewerkt om het tij te keren, onder meer door te investeren in omnichannel en een meer verregaande samenwerking met de leveranciers. Dankzij een ingrijpende reorganisatie in 2018 werden de commerciële en resultaten aanzienlijk verbeterd, maar dit was niet genoeg om de tegenvallende verkoopresultaten van het huidige seizoen op te vangen. Het faillissement van Dungelmann trof 116 medewerkers. Het is nog niet bekend hoeveel van hen een nieuw contract aangeboden hebben gekregen.

Dit bericht is bijgewerkt op 22 augustus 2019, 15:00 uur.