TOP

Dugros opent vernieuwde showroom

Dugros heeft van de lockdown gebruik gemaakt om de showroom te verbouwen. Na maanden zonder bezoek kon de lederwaren groothandel vorige week voor het eerst klanten in de vernieuwde showroom verwelkomen.

De Dugros-showroom werd officieel geopend door operationeel teamleider Pieter Duifhuizen in het bijzijn van collega’s. Volgens zijn vader, directeur Bas Duifhuizen, is de nieuwe showroom een ‘ontmoetingsplek voor klanten waar je de optimale beleving van onze merken vindt’. De labels Micmacbags, Charm London, PE-Florence, SoDutch, Beagles en Enrico Benetti hebben een eigen gedeelte, ingericht naar de stijl van het merk.

Tijdens de Dugros Showroomdagen waren klanten voor het eerst weer welkom en dit heeft zowel de groothandel als klanten plezier gedaan. “Het was geweldig dat we onze klanten weer in real life konden spreken. Iedereen genoot van het samenzijn, het was ouderwets gezellig”, zegt marketingmanager Arnout van Nieuwaal.

Positief

Volgens Dugros zijn zowel klanten als de groothandel positief gestemd nu de coronacijfers afnemen, de winkels weer open zijn en het weer druk is in de winkelstraten. Dugros verwacht dan ook een positieve zomer. Op dit moment verkoopt de groothandel veel strandtassen en telefoontasjes. “Mensen gaan er weer op uit. Daar heb je een tas voor nodig”, concludeert Pieter Duifhuizen.

Dugros

Dugros bestaat als groothandel sinds 2003, maar de geschiedenis van het familiebedrijf gaat al verder terug. In 1969 werd Bas Duifhuizen, sinds 1999 eigenaar van Dugros, geboren tussen de tassen omdat zijn vader een kleine lederwarenfabriek en winkel had. Na lange tijd op de markt tassen te hebben verkocht, ontstond in 2003 de groothandel in lederwaren. Sinds die tijd heeft Dugros een flinke groei doorgemaakt. Op dit moment heeft het familiebedrijf een team van zo’n zestig medewerkers, veertig meer dan in 2015 het geval was.

Dugros is vooral actief in Nederland, België en Duitsland, en brengt een breed assortiment lederwaren op het gebied van tassen, travel, portemonnees, riemen en accessoires. Het heeft vijftien eigen merken en ontwerpt en produceert op verzoek private label collecties. Dugros beschikt hiervoor sinds 2008 over een eigen fabriek in het Indiase Kolkata waarmee het meer controle heeft over kwaliteit en levering. In 2019 opende Dugros ook een kantoor in India, om van hieruit kwaliteitscontroles uit te voeren bij de productiepartners.

Beeld: Dugros