TOP

Dugros neemt tassenmerk Zebra over

Sinds deze maand is Dugros, partner in lederwaren, de nieuwe eigenaar van Zebra, een merk in trendy tassen voor kinderen en vrouwen. Volgens beide partijen is er bij de overname sprake van ‘veel vertrouwen’.

Na twaalf jaar draagt Chantal Slegers, oprichter van Zebra, het merk over aan Dugros. De reden? De gezondheid van zowel haar man als haarzelf. “De keuze om ons merk te verkopen is er niet een van vandaag op morgen. Zebra is in de afgelopen jaren echt mijn kindje geworden. Toch voelt het goed. Met trots geef ik Zebra in handen van Dugros, omdat ik weet dat het merk onder hun dak door kan groeien”, zegt Chantal Slegers in een persbericht. Naast een nieuwe eigenaar, verandert er voor de klanten niets. “Zebra blijft Zebra en zal alleen maar groeien, is mijn verwachting.”

Kansen

Voor Dugros biedt de overname van Zebra een kans om haar merkenportefeuille uit te breiden. “Zebra is een bekend en populair merk met een goede prijs-kwaliteitverhouding”, aldus Bas Duifhuizen, directeur van Dugros. Het merk zal in de geest van Chantal verder worden ontwikkeld en hiervoor ziet de ondernemer zeker kansen. “In Zebra zit té veel potentie om de verkoop tot Nederland te beperken. We kijken nu waar internationaal kansen liggen voor Zebra.” Verdere groei in eigen land is ook mogelijk. “We zullen IT en marketing inzetten om het merk te kunnen laten groeien”, vult zoon Pieter Duifhuizen aan.

Vertrouwen

Chantal Slegers heeft veel vertrouwen in de nieuwe eigenaar. “We kwamen er al snel achter dat onze manier van ondernemen veel overeenkomsten heeft. Een no-nonsens cultuur en door hard werken groot geworden.” Ook Bas benoemt dat er vertrouwen is: “Als zich een kans voordoet om zo een mooi merk over te nemen, twijfelen wij niet maar gaan we meteen over tot actie. Extra bijzonder is dat Chantal haar merk ons echt toevertrouwt. Dat motiveert extra om alles eruit te halen wat erin zit.”

Voorlopig kunnen retailers het merk nog niet inkopen bij Dugros. Vertegenwoordiger Lisa, volgens Chantal ‘het gezicht van Zebra’, blijft het aanspreekpunt voor klanten.