TOP

Drapers Footwear Awards uitgereikt

De voormalige ceo van Clarks, Peter Bolliger, heeft tijdens de uitreiking van de Drapers Footwear Awards 2011 een lifetime achievement award ontvangen.

De prijzen werden woensdagavond 11 mei 2011 in Grosvenor House in Londen uitgereikt door het vakblad Drapers aan de beste merken en retailers van het afgelopen jaar in de schoenenbranche in het Verenigd Koninkrijk.

Warenhuis Selfridges won de award voor ‘Best Footwear Offer in a Fashion Multiple’. Marks & Spencer kreeg een eervolle vermelding.

Spice London kreeg de prijs voor ‘Independent Retailer of the Year’ en er was een eervolle vermelding voor Strolling 4 Shoes in Keswick Cumbria.

De titel ‘Brand of the Year’ ging naar Fitflop. ‘Etailer of the Year’ werd Cloggs, Clarks kreeg in deze categorie een eervolle vermelding.

Beste nieuwe winkel
De beste nieuwe winkel was Commonn in Northampton en de award voor ‘Family Footwear Retailer’ ging naar McKillens of Ballymena uit de County Antrim in Noord- Ierland.

Ook was er een prijs voor de beste ‘Comfort Footwear Retailer’, die ging naar Footwise in de wijk Kensington in Londen. In deze categorie was er een eervolle vermelding voor The Footings in Worthing, West Sussex.

Kids
Shooligans in Harrogate kreeg de award voor ‘Kids Footwear Retailer of the Year’. Doogies in Marlow, Buckinghamshire, kreeg een eervolle vermelding.  

De award voor ‘Student Footwear Designer’ ging naar Meghna Kapoor, Isil Kusoglu, Fotini Pierroutsakou en Ulku Caglayan, studenten aan de London School of Fashion.