TOP

Dr. Martens staat in de etalage


Dr. Martens is op zoek naar een geschikte koper. De huidige eigenaar, Permira, heeft het schoenenmerk voor 1,3 miljard euro in de etalage gezet.

De private equity-onderneming Permira heeft zijn schoenenlabel Dr. Martens in de verkoop gezet, zoals eerder dit jaar al werd gespeculeerd. Er hangt een prijskaartje aan het merk van 1,3 miljard euro, een bedrag dat gelijkstaat aan veertien keer de jaarlijkse winst. In 2014 kocht Permira het schoenenlabel nog voor “amper” 300 miljoen pond (340 miljoen euro(, zo schrijft Het Nieuwsblad. Volgens hen is het dan ook onwaarschijnlijk dat iemand de hoge vraagprijs wil betalen.

Dr. Martens, dat bijna haar 60e jubileum aantikt, is flink gegroeid sinds het in handen is van Permira. Het label zag zowel de verkopen als winst in de dubbele cijfers lopen. Alleen al het afgelopen jaar wist Dr. Martens de omzet te verhogen met 30 procent tot 454 miljoen pond (520 miljoen euro). De bruto bedrijfswinst steeg zelfs met 70 procent en kwam uit op 85 miljoen pond (100 miljoen euro).