TOP

Dr. Martens in het vizier van moederbedrijf Hunkemöller

De Carlyle Group overweegt een bod op Dr. Martens, het iconische Britse schoenenmerk dat nu eigendom is Permira. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Foto: Dr. Martens x Concepts

Carlyle bevindt zich in een ‘vroeg stadium van beraadslagingen over een potentieel aanbod’, volgens de bronnen die Bloomberg citeert. ‘Er zijn geen definitieve beslissingen genomen en ook andere gegagdigden kunnen een bod doen.’ Carlyle is ook eigenaar van Hunkemöller. PAI Partners verkocht toen zijn meerderheidsbelang in Hunkemöller aan de Amerikaanse investeerder.

Permira onderzoekt samen met zakenbank Goldman Sachs de opties voor Dr. Martens, waaronder een verkoop of een beursgang van het bedrijf, meldde Bloomberg News in juni. Het streeft naar het afstoten van het belang in 2020, zeiden bronnen destijds.

Dr. Martens werd in 2013 voor 350 miljoen euro gekocht door investeringsmaatschappij Permira. De familie achter het bedrijf, de familie Griggs, bracht de schoen in de jaren zestig op de markt. Dr. Maertens uit München heeft het ontwerp al eerder bedacht. Maertens werkte als arts tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar hij vond de gewone legerlaarzen ongemakkelijk zitten. Hij ontwierp hiervoor een nieuwe schoen met luchtkussens in de zool. Het merk is nu nog steeds populair en wordt in 63 landen verkocht. De laarzen werden eind jaren zestig verheven tot rockster-status, toen The Who’s Pete Townshend ze op het podium begon te dragen.