TOP

Dr. Martens gaat naar de beurs

Een aandeel in Dr. Martens kopen? Volgend jaar is dat mogelijk, want het bekende Britse schoenenmerk gaat naar de beurs. De beursgang wordt op dit moment voorbereid.

Permira, hoofdaandeelhouder van het merk Dr. Martens, heeft de zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley ingeschakeld om de beursgang te begeleiden. Dit meldde de Britse nieuwszender Sky News als eerste. De beursgang op de London Stock Exchange moet in 2021 plaatsvinden, maar om hoeveel aandelen het zal gaan en wat de introductieprijs wordt is op dit moment nog niet bekend.

Sterke groei

Investeerder Permira kocht Dr. Martens in 2014 voor 300 miljoen pond (destijds 345,5 miljoen euro) van de familie Griggs, die het merk onder zijn hoede had. Hoe het label de coronacrisis is doorgekomen, is op dit moment nog niet duidelijk, maar het boekjaar 2019-2020 (tot eind maart) was zeer succesvol. In dat jaar groeide de omzet met 48 procent tot 672,2 miljoen pond. De brutowinst verdubbelde tot 164,4 miljoen pond.

Van werkschoen tot modeartikel

De geschiedenis van Dr. Martens gaat terug tot 1901 toen het merk robuuste schoenen voor arbeiders begon te maken. Dat zou zo blijven tot het in de jaren zestig een cultureel icoon werd en uitgroeide tot een modeartikel. Dat is het merk tot op de dag van vandaag gebleven. De schoenen van Dr. Martens worden op dit moment verkocht in honderd eigen winkels in 63 landen en online.

Beeld: Dr. Martens