TOP

Doorstart voor Zwart Schoenmode

Zwart Schoenmode maakt een doorstart met vier van de zes vestigingen. De winkels in Hoorn, Hoofddorp, Maarssen en Purmerend zijn inmiddels weer open.

Een van de directeuren van het familiebedrijf heeft de doorstart gerealiseerd. “Zijn bieding was het meest in het belang van zowel de werknemers, de boedel als de bank”, laat curator Leen de Jong in zijn faillissementsverslag weten. “Zowel in financieel opzicht als qua haalbaarheid.” De nieuwe eigenaar betaalde €40.000,- voor de goodwill en voorraad en heeft de inventaris voor 10% boven de getaxeerde liquidatiewaarde overgenomen.

Reorganisatie

Zwart Schoenmode werd op 24 mei door de rechter failliet verklaard. De keten kampte toen al geruime tijd met een grote terugloop in de verkopen. De directie probeerde de kosten omlaag te brengen door te reorganiseren en een aantal winkels te sluiten, maar het mocht niet baten. De bank weigerde een nieuwe financiering te verstrekken, wat volgens de curator de directe aanleiding voor het faillissement is geweest. De keten telde toen zes vestigingen.

Groot aantal gegadigden

Na het faillissement meldde zich een groot aantal gegadigden bij de curator. De meesten keken naar overname van bepaalde onderdelen, zoals losse activa – waaronder voertuigen en inventaris – of een enkele winkel. Twee partijen waren geïnteresseerd in overname van alle activa.