TOP

Dit was de voorjaarseditie van Gallery Shoes & Fashion

Gallery Shoes & Fashion in Düsseldorf ging dit inkoopseizoen als een van de weinige vakbeurzen fysiek door. In aangepaste vorm: met minder hallen en een ruimere opzet. Managing director Ulrike Kähler van Igedo Company blikt terug. “We zijn dolblij dat we dit van de grond hebben gekregen.”

Het driedaagse event vond plaats van 18 tot en met 20 april in de Areal Böhler in Düsseldorf. In aangepaste vorm en onder een andere naam: Gallery Shoes & Fashion Industrial Showroom. De beurs was kleiner dan gebruikelijk, met 350 aanwezige merken verdeeld over drie hallen, en anderhalve meter afstand tussen de individuele showrooms.

Strenge inreisbeperkingen

Exacte cijfers zijn niet bekend gemaakt, maar duidelijk is wel dat deze editie logischerwijs een stuk rustiger was qua bezoek. Vanwege de reisrestricties – voor Nederlanders die naar Duitsland willen gelden bijvoorbeeld strenge inreisbeperkingen – was de beurs vooral een nationale aangelegenheid. “Het is jammer dat deze crisis het voor veel ondernemers lastig maakt om met een optimistische blik naar de toekomst te kijken en hun eigen veiligheidsregio te verlaten”, stelt managing director Ulrike Kähler van beursorganisator Igedo Company in een persbericht. “Desondanks hebben we veel toonaangevende Duitse retailers gezien – en ook kleinere spelers – gezien die de kans aangrepen om orders te plaatsen en te netwerken.”

Persoonlijk contact

Kähler maakte in eerdere interviews al duidelijk dat Igedo Company alles op alles wilde zetten om de mode- en schoenenbeurzen in deze coronaperiode zoveel mogelijk op een normale manier te laten doorgaan. “Daarvoor is persoonlijk contact essentieel. En meer dan ooit is het belangrijk dat branchepartners kunnen samenkomen, om te voorkomen dat de markt volledig versnipperd. Zodoende zijn we ondanks de huidige beperkingen dolblij dat we deze speciale editie van de grond hebben kunnen krijgen.”

Planning zomeredities

De data voor de zomeredities van Gallery Fashion & Shoes (met het zwaartepunt op mode) en Gallery Shoes & Fashion (met het zwaartepunt op schoenen) en het bijbehorende Showroom Concept blijven staan zoals gepland (zie kader onderaan dit artikel). Kähler denkt dat de bezoekersaantallen zich komend inkoopseizoen zullen herstellen. “Het vaccineren zal tegen de zomer op stoom zijn gekomen en dat zal de situatie aanzienlijk verlichten. We verwachten dat het in de zomermaanden veel meer gaat bruisen.”

Beursdata 2021

Gallery Fashion & Shoes: 24-26 juli 2021

Showroom Concept: 22-26 juli 2021

Gallery Shoes & Fashion: 29-31 augustus 2021

Showroom Concept: 27-31 augustus 2021

Foto’s: Igedo Company