TOP

Dit is er te doen op de GDS in februari 2016

Van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 februari 2016 wordt de 121ste Global Destination for Shoes & Accessories (GDS) georganiseerd in de Messe in Düsseldorf. Dit is er te doen.

Voor de 121ste keer vindt volgende week weer de Global Destination for Shoes & Accessories (GDS) plaats. Van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 februari 2016 staat de Messe in Düsseldorf zullen bijna 800 merken hun herfst-wintercollectie 2016-2017 presenteren. Ook wordt er deze editie daarnaast weer de private label beurs Tag it! gehouden met ongeveer honderd exposanten.

Matthias Dornscheidt, ceo van de Messe Düsseldorf: “Ondanks het moeilijke klimaat, hebben we het toch weer voor elkaar gekregen om een uitgebreid overzicht van de schoenenbranche neer te zetten. We hopen dat zo veel mogelijk retailers deze kans benutten om ideeën uit te wisselen met hun leveranciers en om nieuwe collecties te ontdekken.”

Merken

Een aantal bekende merken die (terug) te vinden zijn op de GDS zijn: Timberland, Vero Moda, Roy Robson, Kenneth Cole en G-Star. Kirstin Deutelmoser, directeur GDS en Tag it!: “Deelnemers als Timberland benadrukken de internationale belang van de GDS. Ook d ebedrijven die steeds terugkeren bevestigen de geldigheid van ons concept.

Afdelingen

De GDS is weer opgedeeld in verschillende afdelingen. Zo is in Studio nieuwe merken te vinden, kunnen retailers bij Pop Up de nieuwste collecties terugvinden en de Highstreet staat vol met internationale leveranciers. Daarnaast worden er ook modeshows gehouden. Voor trends kun je terecht bij Trend Spots (over de trendthema’s) en Trend Codes (specifieke outfit ideeën).