TOP

Dit is de nieuwe winkel van Veja in Parijs

Het Franse ecosneakermerk Veja opent een nieuwe brandstore in Parijs, in de kunstzinnige wijk Montmartre. Met een interieur dat de missie van het label recht doet: behoud het bestaande en voeg alleen toe wat nodig is.

Foto’s: Veja/Antoine Huot

Veja strijkt neer in het vroegere pand van conceptstore Spree aan de Rue la Vieuville. Het merk schakelde de Franse architect Hugo Haas in voor het interieur, waarbij de mix van hout en beton centraal staat. Haas keek voor inspiratie naar de architectuur van São Paulo uit de jaren ’70. Het is geen toeval dat hij bij Brazilië uitkwam; Veja sourcet en produceert hier het grootste deel van zijn collecties.

Niet meer, niet minder

Bij de invulling is uitgegaan van de missie en visie van Veja: behoud het bestaande en voeg alleen toe wat nodig is. Daarom is zoveel mogelijk van het voormalige pand behouden en werd voor nieuwe elementen louter gebruik gemaakt van duurzame materialen. “We zijn op zoek gegaan naar wat nodig was om het te laten werken”, laat Haas in een persbericht weten. “Niet meer en niet minder. We beperken ons energieverbruik tot het noodzakelijke minimum en vermijden decoratie om het decoreren. Natuurlijk hebben we vorm gegeven aan elementen als een bank en spiegel, maar die benaderen we allereerst functioneel.”