TOP

Deze schoenen(merken) zijn het meest gewild

De Bottega Veneta gewatteerde sandaal is het hotste vrouwenmodeartikel van het derde kwartaal van 2019. Dat blijkt uit The Lyst Index, de kwartaalrapportage van de wereldwijde modezoekmachine Lyst.

Uit de cijfers van de recent verschenen The Lyst Index blijkt dat de Bottega Veneta sandaal de hotste schoenen ter wereld zijn. De met de hand gestikte, matelassé, gewatteerde leren muiltjes met een vierkante neus liggen voor $ 790 in de winkel en waren dit kwartaal verantwoordelijk voor meer dan 27.000 online zoekopdrachten per maand.

Clutch

De clutch ‘Pouch’ van Bottega Veneta, het vijfde hotste damesartikel op The Lyst Index 2e kwartaal 2019, blijft ook een grote vraag stimuleren, naast de mesh-pumps van het merk en de Lido en Stretch-sandalen. Zoekopdrachten naar Bottega Veneta-schoenen piekten met 156% tijdens de S/S ‘20-modeshows in september, waar ze steevast de voeten op de eerste rij sierden.

Adidas

De Adidas Continental 80-sneakers zijn de enige andere schoenen die dit kwartaal de lijst van hotste vrouwenmodeartikelen halen en ze staan op de derde plaats. Ze liggen in de winkel voor $ 80 en worden gedragen door beroemde influencers, waaronder Kendall Jenner, Hailey Bieber en Sofia Richie, zoekopdrachten naar de sneakers zijn dit kwartaal met 170% gestegen.

Mannen

Sneakers blijven de populairste productcategorie voor mannen in het algemeen, met de Air Jordan 1 Mid SE-sneakers van Nike op de derde plaats op de lijst van de hotste artikelen. Dankzij een constante stilistische vernieuwing blijft het Nike Air Jordan-assortiment wereldwijd top of mind onder de fans; de zoekopdrachten naar de stijl zijn dit kwartaal met 31% toegenomen.

Ozweego

In mei bracht Adidas een nieuwe versie van zijn RS Ozweego-sneakers uit als onderdeel van de doorlopende samenwerking met Raf Simons. Dit droeg bij aan een toename van 41% in het aantal zoekopdrachten voor Ozweego-sneakers in de afgelopen drie maanden. Nu het Raf Simons-paar volledig uitverkocht is, ligt de prijs gemiddeld 38% hoger dan de oorspronkelijke verkoopprijs van $ 350.

Off-white

Het meest populaire merk op aarde is momenteel Off-White, die hiermee terug is op de eerste positie. Balenciaga staat nu op twee en de Gucci daalde twee plaatsen naar de derde plaats. Modezoekmachine Lyst analyseert elk kwartaal het online winkelgedrag van meer dan 9 miljoen shoppers per maand die zoeken, kijken en kopen bij 12.000 online designers en winkels.