TOP

Demonstraties ambachtelijk schoenmaken tijdens ‘Hand Made – lang leve het ambacht’

Van 14 tot en met 20 mei 2013 geven studenten en docenten Ambachtelijk Schoenmaken aan de Dutch HealthTec Academy in Utrecht tijdens de tentoonstelling 'Hand Made - lang leve het ambacht' in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam demonstraties traditioneel schoenmaken.

De Dutch HealthTec Academy (DHTA) biedt al meer dan vijfentwintig jaar cursussen op het gebied van schoenmaken. Tijdens de opleiding ‘Industrial Footwear Design’ leren studenten alles over de industriële productie en het ontwerpen van schoenen.

Sneakers
De studenten’Traditionele Schoenmakerij’ leren tijdens hun opleiding om tien fundamentele schoenmodellen te maken. Speciaal voor de tentoonstelling ‘Hand Made – lang leve het ambacht’ hebben zij sneakers gemaakt met traditionele technieken.

René van den Berg 
Tijdens de tentoonstelling ‘Hand Made – lang leve het ambacht’. De studenten demonstreren samen met docenten Liesel Swart en René van den Berg alle vaardigheden uit de traditionele schoenmakerij: het lezen van de ontwerptekening, patronen maken, leer uitsnijden en bewerken, uppers stikken van de en het bevestigen van hakken en zolen.

De resultaten en demonstraties zijn van 14 tot en met 20 mei 2013 dagelijks te zien van 11.00 tot 17.00 uur in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.