TOP

Deckers Outdoor Corporation boekt opnieuw winst

De winst van het Amerikaanse schoenenbedrijf Deckers Outdoor Corporation is ook het derde kwartaal van 2010 met een kwart gestegen. En de onderneming ziet de doorverkoopcijfers in het vierde kwartaal nog verder toenemen.

Voor de periode tot 30 september steeg de nettowinst van Deckers met 25 procent tot 42.1 miljoen dollar, of 1,07 dollar per aandeel, vergeleken met 33.8 miljoen dollar of 86 dollarcent per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Footwear News.

De netto-omzet steeg met 22 procent tot 277,9 miljoen dollar, terwijl de bruto marges met 47 procent stegen. Analisten hadden 93 cent per aandeel en een omzet van 265,9 miljoen dollar voorspeld.

Deckers zag grote omzetstijgingen in het derde kwartaal. De omzet van Ugg steeg met 20 procent tot 255,8 miljoen dollar.

Teva
Bij Teva nam de verkoop met 52 procent toe tot 13,7 miljoen dollar. Volgens de ceo van Deckers, Angel Martinez wordt dit veroorzaakt door een toename in orders van gesloten schoenen uit de herfstcollectie gekoppeld aan een sterke seizoensvraag naar sandalen.

Ugg heeft voor een groot deel bijgedragen aan het bedrijfsresultaat, aldus het bedrijf. Martinez zei: “De wereldwijde kansen met Ugg om onze positie als marktleider te consolideren is heel belangrijk, vooral in markten zoals Azië, waar merken zijn gebouwd op een retail-basis.”

Agressief
Martinez voegde eraan toe dat de onderneming zich “agressief zal bewegen” om wereldwijd nieuwe retaildeuren voor Ugg te openen. Tegelijkertijd zullen de investeringskosten volgend jaar naar verwachting met 5 procent tot 10 procent stijgen.

De internationale verkoop steeg 48 procent tot 73,2 miljoen dollar. In de detailhandel steeg de omzet met 63 procent tot 20,2 miljoen dollar en de resultaten bij de filiaalbedrijven stegen met 17,9 procent.

De gecombineerde netto-omzet bij de andere merken van de onderneming steeg met 27 procent naar 8,4 miljoen dollar, door een groei in de binnenlandse bestellingen van de najaarscollecties.

Feestdagen
“We zijn aangemoedigd door de huidige trends in onze handel en denken dat we goed gepositioneerd zijn voor een zeer goede verkoop voor de feestdagen”, aldus Martinez.

Deckers eindigde het derde kwartaal met 250,5 miljoen dollar in contanten en zonder schulden. Het bedrijf verhoogde zijn volledige winstverwachting voor 2010 van 16 procent per aandeel tot 22 procent. De inkomsten zullen waarschijnlijk 16 procent groeien, vergeleken met een eerdere verwachting van circa 14 procent.