TOP

De Podcast “Sneakerjagers Pure” verkent duurzaamheid in de sneakerwereld

De Podcast "Sneakerjagers Pure" verkent duurzaamheid in de sneakerwereld

Sneakers zijn populairder dan ooit tevoren, en daar weten ze alles van bij Sneakerjagers.com.

De website biedt hun volgers dagelijks het laatste sneakernieuws en de laatste releases. De keerzijde van de ongekend populaire schoenen is dat ze vaak gemaakt zijn van materialen die moeilijk afbreekbaar zijn, het productieproces energie-intensief is en dat er nog veel te winnen valt op het gebied van duurzaamheid en eerlijke handel.

Erik Kuijsten, initiator van deze podcast, zegt: “We zijn erg gesteld op de sneakercultuur en met deze podcast willen we diezelfde cultuur bewust maken van de mogelijkheden die er zijn om de sneakermarkt te verduurzamen. De enige vraag is: hoe? We hebben tientallen vragen zoals: waarom verdwijnen er jaarlijks 300 miljoen sneakers? Waarom is het assortiment duurzame sneakers zo klein, onaantrekkelijk en duur? Wat moet er gebeuren om een ​​verandering teweeg te brengen en vooral waar beginnen we? “

Kuidsen vervolgt: “Daarom is deze podcast! Bij Sneakerjagers dachten we: als we het niet weten, waarom vragen we het dan niet aan de experts, de pioniers en de ondernemers in duurzaamheid? En dat doen we door middel van een podcast zodat onze volgers kunnen kijken / luisteren om zo ons te leiden in het verduurzamen van de sneakerindustrie ”

De eerste aflevering van Sneakerjagers Pure, gehost door Liesbeth Eikenaar, is vanaf dinsdag 22 september te zien en te beluisteren op het YouTube kanaal van Sneakerjagers

Naast de podcast “Sneakerjagers Pure” draait momenteel seizoen 2 van de podcast “Sneakerjagers On Air” met presentator Valerio Zeno waar mensen uit de sneakerwereld in detail hun verhaal vertellen over hun kijk op de industrie. Ook kun je kijken naar “Tim & Tom In De Rij ” waarin de wereldberoemde sneakerfreaks in Nederland je wekelijks meenemen langs de laatste sneaker releases.