TOP

De leukste winkelstraat en winkel van Nederland 2013

NLstreets heeft vrijdag 31 januari 2014 de leukste winkelstraat en winkel van Nederland 2013 bekendgemaakt.

De Raadhuisstraat en Binnenweg in Heemstede zijn tot leukste winkelstraat verkozen en Windsister Warehouse in Dordrecht is verkozen tot leukste winkel van Nederland 2013.

Leukste winkelstraat
De Raadhuisstraat en Binnenweg mogen zich nu een jaar lang officieel de leukste winkelstraat van Nederland noemen. In het persbericht van NLstreets wordt Heemstede ‘een plaats waar je nog heerlijk op je gemak kunt winkelen’ genoemd. Volgens de organisatie is er plek voor zelfstandige ondernemers die staan voor persoonlijke service, klasse en originele speciaalzaakjes. Daarnaast hangt er een ‘dorpse gezelligheid’.

Leukste winkel
Windsister Warehouse in Dordrecht eindigde op de eerste plek als leukste winkel van Nederland. Dit mini-warenhuis verkoopt onder andere meubels, kleding en accessoires die zelf zijn ontworpen of in opdracht zijn gemaakt. Op de tweede plaats in de lijst van leukste winkels staat Concrete Matter in Amsterdam.

Criteria
NLstreets nomineerde ruim 65 winkelstraten verspreid over heel Nederland. Criteria hierbij waren onder meer de diversiteit van het aanbod, de sfeer en uitstraling van de straat en het aantal zelfstandige ondernemers. De uiteindelijke keuze was aan het publiek. Ruim 15.000 mensen stemden op hun favoriete winkel en winkelstraat van 2013.