TOP

De leukste schoenentrends voor 2022

Het jaar 2022 is ingeluid en wat waren we er allemaal aan toe. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dit is het jaar om te shinen, om op te vallen, om gezien te worden! En schoenen spelen daar een grote rol in. Pumps met pailletten, loafers met kettingen, teksten op sneakers; schoenen mogen opvallen! Daar waar schoenen voorheen veelal afgestemd werden op de kleding, mogen schoenen nu de highlight van je outfit zijn.

Sneakers

De sneaker wint al jaren aan populariteit. En dat heeft meerdere redenen. Comfort speelt hier ongetwijfeld een grote rol in. Of je er nou een dag op uit trekt om te shoppen, lekker met de voetjes van de vloer gaat tijdens een feestje of festival of een dag aan het werk bent. Voor elke gelegenheid is een sneaker.

Op Bottega Tendenza zijn stoere Chunky sneakers te vinden die echte eye-catchers zijn. Maar ook nette sneakers die uitstekend bij een casual kantoorlook passen. Een leuke tegenhanger hierop zijn de Off white sneakers met een ‘Out of Office’ look & feel. Sneakers die stiekem ook heel goed geschikt zijn om naar je werk te dragen. Opvallend is dat de sneaker steeds meer gender neutraal is. Er is vaak geen duidelijk onderscheid meer tussen dames en herenmodellen.

Slippers en sandalen

Ook deze trend is vooral op comfort gebaseerd. De badslipper werd voorheen gedragen onder de douche bij het sporten, was makkelijk op vakantie of schoot je thuis even snel aan als je de vuilnis weg moest brengen. Maar ineens mocht je deze slipper ook casual op straat dragen. En om het extra ‘fout’ te maken, mag de witte sportsok hierbij niet ontbreken! Naast de sportvariant van rubber is ook dit schoeisel in allerlei materialen en kleuren te verkrijgen: van (nep)bont tot leer, van zwart tot een opvallende print.

Boots

Laarzen mogen dit jaar de hoogte in. Niet alleen qua zool maar ook qua beenlengte. We zien veel laarzen met hoge platform zolen. Dit geldt zowel voor de platte variant als laarzen met hakken. Chunky is hierbij de grootste trend. The bolder the better.

Qua modellen schieten we alle kanten op. De puntlaars maakt haar comeback. Snowboots zijn niet langer alleen voor op wintersport. De trend qua laarzen kan ook wel als dramatisch omschreven worden. En dan in de goede zin van het woord. Ze mogen opvallen. Van harige snowboots tot leren lieslaarzen.

Heels

Dit is waarschijnlijk de minst comfortabele trend, maar (gelukkig) gaan we met de heels niet perse de hoogte in. Er is een grote verscheidenheid in de vorm en hoogte van de hak te zien. Blokhakken, rechte hakken, naaldhakken, trechterhakken, kittenheels. De eerder benoemde laars met hak zal in de winter populair zijn. In de zomer is dit de pump of de zogenoemde gladiator heel.

Wat 2022 ons ook gaat brengen. Wat schoenentrends betreft kunnen we gelukkig alle kanten op!