TOP

De Kaplaars uit Aalten Beste Schoenmakerij van Nederland 2013

Winnaar Beste Schoenmakerij van Nederland 2013 is schoenmakerij De Kaplaars uit Aalten.

Tijdens de Dag voor de Schoenmakerij op 8 april werd de uitslag van de Beste Schoenmakerij van Nederland bekend gemaakt. Schoenmakerij De Kaplaars won de titel en mag een jaar lang rijden in een Skoda Citigo promotieauto voorzien van zijn eigen logo. Cees van Dalen, voorzitter van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging, reikte de prijzen uit in de Evenementhal in Gorinchem..

Winnaar
Schoenmakerij De Kaplaars uit Aalten is volgens de jury de Beste Schoenmakerij van Nederland 2013 vanwege het was van hoge niveau van het ingezonden werk voor de vakwedstrijd als de aangetroffen reparatie in de winkel. Over de ingezonden presentatie in de vorm van een bedrijfsfilm was de jury erg te spreken. De schoenmakerij is in 2012 verhuisd en uitgebreid, hierdoor komt het vakwerk goed tot zijn recht. Op de nieuwe locatie is ook ruimte voor een goede presentatie van bijartikelen, onderhoudsmaterialen en een bescheiden collectie lederwaren.

Onderdelen
Om kans te maken op de prijs moesten bedrijven meedoen aan de vakwedstrijd voor de schoenmakerij. Ook moesten zij hun bedrijf presenteren. De jury bracht verder een onaangekondigd bezoek aan de deelnemende bedrijven. Tijdens dit bezoek werd er gelet op de uitstraling van de ondernemer en zijn personeel en de kwaliteit van de dagelijkse reparatie.

Andere genomineerden
Samen met de winnaar waren er vijf bedrijven genomineerd.
2e Prijs: Schoenmakerij Rotonde uit Heiloo
3e prijs: Hendrik’s Ambachtelijke Vakschoenmakerij uit Amsterdam
4e prijs: Schoenmakerij Heutinck uit Doetinchem
5e prijs: Petstra’s Hakkenbar uit Meppel