TOP

Curatoren nog om de tafel over overname drie Macintosh-ketens

De curatoren van Macintosh Retail Group onderhandelen nog over de overname van drie dochterketens van het failliete bedrijf. Daarnaast is ook bekend geworden dat Macintosh vorig jaar bijna was gered door het Belgische moederbedrijf van Bristol.

Invito, Pro en Steve Madden – dochterketens van het failliete Macintosh Retail Group – hebben nog kans op een doorstart. De curatoren laten aan RetailNews weten dat er momenteel ‘constructieve onderhandelingen’ plaatsvinden. Volgende week moet er meer duidelijk zijn over de toekomst van de drie ketens. Als er voor die tijd nog geen oplossing is gevonden, moeten de winkels hun deuren sluiten omdat het UWV niet verder uitbetaalt.

Macintosh bijna verkocht

Het Financieel Dagblad komt op maandag 15 februari ook naar buiten met het feit dat Macintosh vorig jaar bijna van de ondergang was gered. Het bedrijf tekende in de zomer een principeakkoord over een fusie met Euro Shoe Group (ESG), het Belgische moederbedrijf van Bristol. Als eis had ESG dat Macintosh schuldenvrij zou worden, maar door de tegenvallende resultaten in het najaar en de lage opbrengst van Kwantum en de Engelse activiteiten, kwam de deal te vallen. Er zouden ook nog onderhandelingen zijn geweest met Unlimited Sports Group, Nelson en Ziengs voor een volledige overname.

Redding dochterketens

Een aantal dochterketens van Macintosh zijn al eerder dit jaar gered. Nelson Schoenen neemt twintig van de zestig filialen van Dolcis over die omgebouwd worden naar het Nelson-concept. De Belgische schoenenketen Brantano is verkocht aan BrantNew, een samenwerkingsverband tussen de familie Torfs (eigenaar van de gelijknamige Belgische schoenenketen), Rens van de Schoor (Nederlandse eigenaar van Miss Etam) en Dieter Penninckx (eigenaar van onder andere Claudia Sträter en Expresso). Scapino is nu in handen van Ziengs Schoenen en Manfield is overgenomen door Sacha.