TOP

Crocs schenkt opnieuw schoenen aan zorgpersoneel

Tienduizend paar schoenen per dag voor medewerkers in de gezondheidszorg. Met deze actie steunt Crocs opnieuw de zorg in tijden dat de Covid-19 pandemie de sector nog altijd onder druk zet.

Het is niet voor het eerst dat Crocs schoenen cadeau geeft aan zorgpersoneel. Vorig jaar doneerde het al 860.000 paar klompen aan medewerkers in de gezondheidszorg. Het is voor Crocs logisch om deze actie nog eens over te doen. “Nu, slechts een jaar later, is er geen betere manier om jullie te bedanken dan door het opnieuw te doen”, zo zegt Crocs op de website.

De datum is niet toevallig gekozen. Het is deze week National Nurses Week in de Verenigde Staten. In Nederland is het op 12 mei (de geboortedag van Florence Nightingale) de Dag van de Verpleging en Dag van de Zorg. Deze week kunnen belangstellenden een gratis paar Crocs at Work schoenen aanvragen via de Crocs website. Crocs geeft van 10 tot en met 14 mei elke dag tienduizend paar schoenen weg.

Recordomzet

Het aantal schoenen dat Crocs weggeeft aan de gezondheidszorg, heeft overigens weinig invloed gehad op de resultaten van de onderneming. Het merk was al aan een opmars bezig en de coronacrisis heeft gezorgd voor een grotere vraag naar makkelijke schoenen nu veel mensen thuis werken. Met in het eerste kwartaal van 2021 een recordomzet van 382 miljoen euro, een groei van meer dan 60 procent ten opzichte van vorig jaar, heeft Crocs goede resultaten behaald.

Beeld: Crocs