TOP

Crocs bouwt distributiecentrum in Dordrecht

Crocs komt naar Dordrecht. Woensdagochtend werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe distributiecentrum. Met een oppervlakte van 35.000 vierkante meter wordt het Crocs’ grootste dc in Europa.

De Amerikaanse schoenen- en klompenproducent vestigt zich als eerste bedrijf op het Distripark, een nieuw logistiek bedrijventerrein langs de A16. Het nieuwe dc wordt het grootste distributiecentrum van Crocs in Europa en zal werk gaan bieden aan 200 tot 350 mensen.

Europese groeiplannen

Crocs heeft in Nederland al een hoofdkantoor in Hoofddorp en een distributiecentrum in Rotterdam. Voor de groeiplannen van het bedrijf is echter meer ruimte nodig, zegt Adrian Holloway, de algemeen directeur van Crocs Europe, tegen RTV Dordrecht, op ‘I Love Dodrecht’-klompjes. “We wilden een nieuwe accommodatie voor onze groeiende onderneming in de regio. Dordrecht heeft goede vervoersverbindingen en biedt de mogelijkheid om getalenteerde werknemers te werven.”

De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2021. Crocs zal de nieuwe locatie gaan gebruiken voor opslag van webwinkelvoorraad, voor bevoorrading van de brandstores en retailpartners en de afhandeling van retourzendingen.

Video: RTV Dordrecht