TOP

Consumenten in de rij voor Uggs bij Media Markt

Honderden consumenten stonden woensdagochtend 29 oktober 2014 lange tijd bij de verschillende filialen van Media Markt in de rij om Uggs te bemachtigen.

Tijdens de landelijke actieweek Gekkenhuis heeft de elektronicaketen Media Markt allerlei branchevreemde producten tijdelijk in het assortiment opgenomen, waaronder de populaire schapenvachtlaarzen van Ugg Australia. De korte laarsjes van Ugg worden ver onder de normale winkelverkoopprijs aangeboden: voor 100 euro in plaats van 150 euro.

Bij de filialen van Media Markt op diverse locaties in Nederland was er massale belangstelling voor de folderaanbiedingen. Zo moesten er volgens verschillende media bij de vestiging in Almere dranghekken worden geplaatst. Bij het filiaal in Amsterdam-Osdorp ontstond zelfs een vechtpartij. Consumenten in Dordrecht reageerden woedend toen bleek dat de Uggs al heel snel uitverkocht waren, omdat de winkel slechts 27 paar laarzen had binnengekregen. Media Markt had in de actiefolder wel gemeld dat het aanbod per vestiging kon verschillen.

Gekkenhuis bij Media Markt in Zwolle 

© Media Markt Zwolle via Twitter 

Woordvoerder van de elektronicaketen, Ruth Leijting, zegt te begrijpen dat de mensen die achter het net visten boos zijn. “Maar we hebben van tevoren duidelijk gesteld dat op ook echt op is. Over het algemeen zijn mensen heel positief over de actie”, aldus de woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad.

Juridische stappen
Ugg Australia liet eerder weten niet blij te zijn met deze actie. Volgens marketingmanager Annick Hoppener heeft het Amerikaanse schoenenmerk juridische stappen tegen Media Markt genomen om de “ongeautoriseerde verkoop” van Uggs te verbieden. Ugg wilde de partij uit de handel halen, omdat het schoenenmerk twijfelde aan de echtheid. Hoppener: “Wij kunnen de echtheid van de schoenen niet garanderen. De prijzen zijn te mooi om waar te zijn.”

“Als het om nep gaat, zullen de consequenties nog veel zwaarder zijn”, aldus Hoppener tegen regionaal dagblad Tubantia. Maar volgens de woordvoerder van Media Markt gaat het wel degelijk om de originele gecertificeerde schapenvachtlaarzen.