TOP

Comforta Nieuwkoop start als importeur van Yokono

Comforta Nieuwkoop B.V. is de nieuwe importeur van het Spaanse merk Yokono voor Nederland en Duitsland. Daarvoor gaat het bedrijf een samenwerking aan met Dennis de Boer, die sinds 2019 agent voor het label is.

Yokono is in 1981 door de broers Segura opgericht in het Spaanse Alicante, waar het merk nog steeds wordt geproduceerd. Inmiddels is het merk in meer dan dertig landen verkrijgbaar.

Dennis de Boer werkt sinds 2019 als agent voor Yokono en gaat nu direct samenwerken met groothandel Comforta voor de vertegenwoordiging en distributie. “Met de samenwerking tussen Yokono en Comforta kunnen we het potentieel optimaal benutten. De vraag naar vlotte, comfortabele schoenen blijft groeien, en zelfs in de afgelopen periode is het merk goed verkocht”, stelt De Boer in een persbericht. “Natuurlijk merken ook wij de voorzichtigheid in de markt, maar we zien gelukkig ook voldoende ondernemers die juist nu op zoek zijn naar nieuwe trendy merken met een goede pasvorm. Precies wat Yokono biedt.” Daarnaast is het label volgens De Boer een ‘uitstekende aanvulling’ op de collectie van Super Cracks, het eigen merk van Comforta.

Zomer en winter

Yokono werkt met plantaardig gelooide leersoorten in uitgesproken kleuren en finishes. Het merk heeft twee specialiteiten: kurkvoetbedsandalen in de zomer en boots en laarzen in de winter, met verkoopprijzen vanaf €99,95 en bewerkte laarzen vanaf €129,95. De marge ligt tussen de 2.6 en 2.8. Het Nederlandse verkoopteam van Yokono wordt uitgebreid met Niels Jansen en Stephan Kouwenhoven. De collectie is vanaf 22 februari te zien in de Comforta-showroom in Cast. Duitse inkopers kunnen terecht in de showroom in München.

Beeld: Yokono