TOP

Clarks opent pop-up showroom in Cast

Terug van weggeweest in Cast: Clarks. Het merk heeft na enkele jaren afwezigheid opnieuw een showroom geopend in het Nieuwegeinse schoenencentrum. Clarks is nu te vinden in pop-up showroom 3.

De afgelopen drie jaar had Clarks geen vaste showroom meer in gebruik in Cast. Klanten konden terecht in de showroom van het hoofdkantoor in Breda en tijdens vakbeurs Buy & Bloom in het Nieuwegeinse schoenencentrum.

Niet meer te behappen

Voor Clarks zijn er verschillende redenen om terug te keren naar Cast. “De afgelopen drie jaar is er vanuit de showroom in Breda en tijdens Buy & Bloom in Cast goed gewerkt. Maar door de groei van het merk was het simpelweg niet meer te behappen op deze manier”, zegt Arthur Koot, accountmanager van Clarks Shoes Benelux. “Vooral Buy & Bloom werd steeds drukker met inkoopafspraken. Tot vorig seizoen duurde de beurs slechts drie dagen en dat is inmiddels te weinig. Daar komt bij dat mensen vanwege de corona-perikelen liever niet meer willen reizen dan nodig. Dus een trip naar ons hoofdkantoor in Breda voor enkel en alleen Clarks is voor velen op dit moment een brug te ver.”

Betere spreiding

Koot ziet verschillende voordelen van de terugkeer naar Cast. “Wij zijn erg blij met de pop-up showroom. Zo kunnen we het hele seizoen dagelijks in Cast aanwezig zijn en de inkoopafspraken meer verspreiden over het seizoen. Ook is er nu meer ruimte voor de passanten die gewoon eens vrijblijvend naar de collectie willen komen kijken.”

Een kijkje in de pop-up showroom:

Beeld: Wilke Wittebrood