TOP

Clarks gered door miljoeneninvestering Lionrock Capital

Private equity-firma Lionrock Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Clarks en investeert 100 miljoen pond om het Britse schoenenmerk terug op de rails te krijgen.

Clarks heeft een meerderheidsbelang verkocht aan de in Hong Kong gevestigde investeringsmaatschappij Lionrock Capital. Dat melden diverse Britse media, waaronder The Mirror. Daarmee is de weg vrij voor een kapitaalinjectie van 100 miljoen pond (ongeveer 110,5 miljoen euro), die het Britse schoenenmerk uit het slop moet trekken. Clarks is net als veel andere mode- en schoenenbedrijven in de problemen geraakt door de coronacrisis. Eind oktober meldde de nieuwszender Sky dat het bedrijf mogelijk 50 brandstores in Groot-Brittannië wilde sluiten. Dankzij de miljoeneninvestering van Lionrock kunnen alle winkels echter openblijven. Clarks benadrukt daarnaast dat alle medewerkers hun baan behouden en zowel personeel als leveranciers worden doorbetaald.

Onderhandelingen over winkelhuur

De deal heeft de vorm van een company voluntary arrangement (CVA), een overeenkomst tussen een insolvent bedrijf en de crediteuren over hoe nu verder. Onderdeel is dat de huren worden aangepakt, in de vorm van huurverlaging of door over te stappen op omzethuur. De crediteuren zullen hier volgende maand over stemmen. Als het voorstel wordt goedgekeurd, kan de deal met Lionrock worden afgerond. De familie Clarks houdt dan een minderheidsbelang in het 195 jaar oude bedrijf.

Foto: Flickr/Tauhidah abdul