TOP

Christian Louboutin haat comfortabele schoenen

Christian Louboutin staat bekend om zijn hoge stiletto's met rode zolen. Hoewel de ontwerper ook platte schoenen en sandalen verkoopt, hebben deze volgens hem niets met comfort te maken.

Christian Louboutin vertelt aan The New Yorker dat hij comfort haat. “Het is hetzelfde als wanneer mensen zeggen dat ze niet echt verliefd zijn maar een prima relatie hebben,” licht de ontwerper toe. “Je sluit een hoop ideeën buiten wanneer je je te comfortabel voelt.”

Deprimerend
“Als ik aan comfort denk, zie ik een vrouw voor me die zich ellendig voelt, met een grote fles alcohol in haar hand. Het is erg deprimerend, maar ze vindt haar leven prima omdat ze comfortabele klompen draagt,” aldus Louboutin.

Mannen
De ontwerper zegt dat zijn schoenen eigenlijk meer op mannen gericht zijn dan op vrouwen. Volgens Louboutin kunnen mannen, net als stieren, de kleur rood niet weerstaan en hebben schoenen daarom een rode zool.

Hij beweert dat vrouwen geen schoenen kopen omdat ze ze mooi vinden. “Wanneer een vrouw een paar schoenen koopt, kijkt ze niet naar de schoenen, maar bekijkt ze haar borsten en billen in de spiegel, van de voor- en zijkant. Als ze tevreden is over zichzelf, overweegt ze om de schoenen te kopen,” aldus de ontwerper.