TOP

Ceo Clarks stapt op na onderzoek naar gedrag

Mike Shearwood, de ceo van het Britse schoenenmerk Clarks, heeft zijn ontslag ingediend. Aanleiding is een intern onderzoek dat werd opgezet na klachten over zijn gedrag. Shearwood zou bij 'verschillende gelegenheden' tegen de gedragscode van het bedrijf zijn ingegaan.

Dat meldt Fashion Network. Clarks gaat niet nader in op de aard van de klachten, maar zegt dat ‘bepaalde aspecten van Shearwoods gedrag, houding en uitspraken bij verschillende gelegenheden niet voldeden aan het gedrag dat van medewerkers wordt verwacht’. Het bestuur van Clarks heeft Shearwoords ontslag aanvaardt. Stella David is als interim-ceo aangewezen.

Grote veranderingen

Shearwood was sinds september 2016 actief bij Clarks, als opvolger van Melissa Potter. Eerder had hij de leiding over modeketen Karen Millen. Een half jaar voor Shearwoods aantreden werd bekend dat het Britse schoenenmerk een grondige herstructurering zou ondergaan, waarbij ongeveer 170 mensen het bedrijf verlieten. Clarks moest slanker, sneller en efficiënter worden. Ook Shearwoord voerde als ceo verschillende veranderingen door, waaronder een sterkere focus op de online verkoop.