TOP

Caprice opent nieuwe fabriek in Myanmar


De Duitse schoenenproducent Caprice breidt uit met een nieuwe fabriek in Myanmar.

Beeld: Jürgen Cölsch en Adam Yang (eigenaar van Mountain Top Global Ltd) tijdens de opening van de fabriek.

Op woensdag 23 oktober opende Caprice de deuren van haar nieuwste, state-of-the-art fabriek in Myanmar. De komende jaren zullen er 2000 mannen en vrouwen 150.000 schoenen per maand gaan produceren. “Vanwege stijgende verkoopcijfers en voortdurende verhuizingen uit andere productielanden zijn we van plan het productievolume in Myanmar geleidelijk te verhogen tot 2 miljoen paar per jaar in 2024,” vertelt Jürgen Cölsch, managing partner van Caprice in een persbericht.

Daglichtrijk

Met de nieuwe fabriek hoopt Caprice ook een steentje bij te dragen aan het welzijn van haar werknemers: “Het is voor Caprice belangrijk dat we altijd de Europese normen volgen bij het plannen van nieuwe productiefaciliteiten. Met onze daglichtrijke productiehallen in Myanmar, die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, bieden we zeer aantrekkelijke werkomstandigheden in het ontwikkelingsland,” aldus Cölsch.

Gezuiverd water

De nieuwe fabriek is 14.500 vierkante meter groot en uitgerust met ultramoderne machines en productiefaciliteiten. Naast een administratiegebouw, een kantinekeuken en een ziekenboeg worden er ook verschillende recreatieruimtes en woonruimtes gebouwd op het fabrieksterrein. Naast een zelfvoorzienende stroomvoorziening werd er ook een waterzuiveringsinstallatie in gebruik genomen, die dringend nodig drinkwater levert in het ontwikkelingsland. Werknemers kunnen het gezuiverde water ook meenemen en gebruiken in hun eigen huis.