TOP

Caprice breidt productie uit naar Sri Lanka

De schoenen van Caprice worden binnenkort ook gemaakt in Sri Lanka. Al in april 2022 zullen de leren Caprice-schoenen voor het komende herfst-winterseizoen op de productielijnen van de schoenenfabriek in Colombo liggen.

Foto’s: Caprice

Met de productie in Sri Lanka breidt de Wortmann Group zijn aanwezigheid in Azië verder uit. Er werden al schoenen geproduceerd in Pakistan, Bangladesh en Myanmar. De productiefaciliteit in Sri Lanka zal worden geleid in samenwerking met Pakistani SGF Ltd. “We werken al meer dan twintig jaar zeer succesvol samen met onze Pakistaanse partner. De schoenenfabriek in Sri Lanka wordt geïntegreerd in reeds bestaande organisatiestructuren en zal de komende jaren worden uitgebreid”, zegt Jürgen Cölsch, managing director van Caprice.

Voordelen

Caprice heeft goede redenen om te kiezen voor productie in Sri Lanka. Jürgen Cölsch: “Wij nemen organisatorisch, technisch en financieel deel aan de uitbreiding en modernisering van de reeds bestaande productiefaciliteit, waarvan de werknemers professionals zijn met vele jaren ervaring in de productie van schoenen gemaakt van hoogwaardig leer. De fabriek ligt voor ons op een ideale locatie. Het duurt slechts een uur om onze schoenen te transporteren naar de haven van Colombo, een van de drukste en grootste containerhavens ter wereld, en van daaruit hebben ze een relatief korte reis door het Suezkanaal naar Europa. Dat is ongeveer de helft van de tijd van transport vanuit havens in het Verre Oosten. Daarnaast geeft de handelsovereenkomst met buurland India ons vrije en snelle toegang tot de belangrijkste inkoopmarkt voor leer. De productie in Sri Lanka zal voor ons en onze klanten zorgen voor meer flexibiliteit, kwaliteit en snellere leveringen.”

Omar Saeed, eigenaar van het Pakistaanse SGF Ltd., en Jürgen Cölsch, managing director van Caprice, bezegelen de gezamenlijke productie in Sri Lanka