TOP

Bristol sluit meer winkels door gevolgen lockdowns

Schoenen- en kledingwinkel Bristol heeft zoveel last van de lockdowns in de Benelux dat ten minste tien winkels zullen sluiten. Daarnaast wordt het hoofdkantoor in Nederland afgebouwd.

Dit zegt Elise van Audenhove, CEO van moederbedrijf Euro Shoe Group, in gesprek met De Telegraaf. Zij zegt dat de winkels die gaan sluiten vooral vestigingen zijn die niet rendabel genoeg zijn. Daarbij wordt ook naar de huurprijs gekeken. “We zijn continu in discussie met onze verhuurders om de huren te halveren. Maar als we er niet uitkomen op een bepaalde locatie zullen we ook daar vertrekken. Het is elke dag opnieuw evalueren en dat blijven we de komende twee tot drie jaar doen”, zegt Van Audenhove.

De kleine versoepelingen voor de detailhandel zijn voor Bristol niet voldoende geweest om de omzet te verbeteren, al wordt het door click & collect en winkelen op afspraak wel iets beter. Elise van Audenhove: “Twee weken geleden zaten we op veertig procent van de normale omzet, afgelopen week was dat vijftig procent. We moeten iedere keer een manier vinden om te overleven, maar op een gegeven moment knapt het.”

Vooruitblik

Dat Bristol winkels gaat sluiten, komt niet als een verrassing. In augustus vorig jaar kondigde Elise van Audenhove al aan dat niet is uit te sluiten meer winkels af te stoten dan gepland. Jarenlange verliezen en de coronacrisis hebben een groot gat in de buffer van Bristol geslagen. In januari keek Elise van Audenhove in gesprek met Schoenvisie vooruit naar 2021 en gaf aan dat 2021 zwaar zal worden, maar dat ze hoopt in 2022 ‘back on track’ te zijn.

De extra winkelsluitingen die Elise van Audenhove in De Telegraaf heeft aangekondigd, zijn volgens haar geen reden voor gedwongen ontslagen. Een reorganisatie is ook niet aan de orde. Elise van Audenhove: “Nee, daar is geen sprake van. We hebben al onze werknemers keihard nodig en proberen ze vooral zo gemotiveerd mogelijk te houden.”

Beeld: Bristol