TOP

Breedinvest vergroot belang in Macintosh Retail Group

Breedinvest bv heeft zijn belang in Macintosh Retail Group nv vergroot tot 20,38 procent. Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zo meldt het ANP.

De vorige melding van Breedinvest bij de AFM dateert van november 2006. Toen bedroeg het belang 17,64 procent.

Aandeelhouders zijn verplicht hun belang bij de AFM te melden als dit 5 procent, of een veelvoud daarvan, overschrijdt. De meldingsplicht van Macintosh Retail Group nv is ontstaan op 31 mei 2011.

Blokker Holding 
Breedinvest bv is de holdingmaatschappij van Blokker Holding bv. Blokker Holding bv is de holdingmaatschappij van Blokker en de winkelketens van Bart Smit, Intertoys, Leen Bakker, Marskramer en Xenos.

Macintosh Retail Group 
Macintosh Retail Group is een beursgenoteerde non-food retailer, gespecialiseerd in de distributie van consumentenproducten. Het bedrijf heeft zo’n 1.350 winkels in de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Macintosh Retail Group heeft zo’n 13.500 medewerkers en realiseert een consumentenomzet van ruim 1,3 miljard euro, waarvan 71 procent wordt behaald in Nederland, 16 procent in België en 13 procent in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Schoenenwinkels
De sector Fashion vormt binnen Macintosh Retail Group de grootste groep met 743 schoenenwinkels en bijna 54 procent van de omzet in 2010. De winkelformules van Dolcis, Invito, Manfield, Pro, Shick en Scapino zijn samen de grootste schoenenretailer in Nederland met 435 winkels en een marktaandeel van circa 12 procent. In België en Luxemburg zijn Brantano en Scapino marktleider met 165 vestigingen en een aandeel van circa 10 procent. In 2011 werden er ook drie Steve Madden-winkels in Nederland geopend en één in België.

Met de 143 Brantano-winkels en de 93 in 2011 over te nemen winkels van Jones Bootmaker is Macintosh Retail Group de derde grootste schoenenretailer van het Verenigd Koninkrijk, met een marktaandeel van circa 4 procent.