TOP

Bredase winkelier wil belastingverhoging


Ondernemers in de binnenstad van Breda hebben om belastingverhoging gevraagd. Het geld is nodig om de ambities van het Ondernemersfonds in de Brabantse stad te financieren.

De reclamebelasting die ondernemers in de binnenstad van Breda betalen wordt met een ton verhoogd tot 400.000 euro. Normaal gesproken staan ondernemers op hun achterste benen bij zo’n verhoging, maar dit keer heeft de middenstand er zelf om gevraagd. Het geld is nodig om de ambities van het Ondernemersfonds in de Brabantse stad te financieren, meldt BNDeStem.

“Nu gaat het geld op aan feestverlichting, wat bloembakken, een najaarsfeestje en wat straatverenigingen. Meer niet. We willen meer en daarom is een meerjarenplan geschreven dat veel verder gaat’’, zegt Jos Koniuszek, voorzitter van het fonds tegen de krant. In het meerjarenplan dat loopt tot en met 2023 staat onder meer dat er zowel een winter- als mode-evenement wordt georganiseerd, dat er wordt gewerkt aan ‘collectief gastheerschap’, sfeergebieden en de aankleding van de stad.