TOP

Bread & Butter wijzigt beursdata zomer 2015

Modevakbeurs Bread & Butter heeft voor komende zomer de beursdata aangepast aan de andere modevakbeurzen. Bread & Butter zal van 7 t/m 9 juli 2015 plaatsvinden op de oude locatie in Berlin-Tempelhof.

Eind januari had Bread & Butter al bekendgemaakt dat de zomereditie van de beurs definitief zou plaatsvinden van donderdag 2 juli tot en met zondag 4 juli 2015. Die beursdata zijn dus nu gewijzigd en Bread & Butter vindt nu van dinsdag 7 t/m donderdag 9 juli 2015 plaats, tegelijkertijd met de andere modevakbeurzen in Berlijn en de Berlin Fashion Week.

Er is een nieuw concept en het team is er ook klaar voor, meldt de beursorganisatie. Na het faillissement en de afgelaste wintereditie in januari keert Bread & Butter  deze zomer terug op de oude locatie in Berlin-Tempelhof. Hoewel de beurs in het verleden eerder plannen presenteerde, om ze vervolgens toch terug te trekken, staat de zomereditie van dinsdag 7 t/m donderdag 9 juli 2015 volgens de organisatie nu echt vast. Curator Christian Graf Brockdorff benadrukt dat de kosten van de beurs dankzij een externe investeerder zijn gedekt en dat de beurs zeker zal plaatsvinden.

Focus op start-ups

De focus is wel anders dan voorheen. In plaats van grote, gevestigde namen wil Bread & Butter nu vooral kleine, opkomende labels een podium bieden. Dat gaat verder dan fashion en zal ook sport, gezondheid, beauty, lifestyle, eten en zelfs mobiliteit en innovatie omvatten. Daarbij is er vooral veel aandacht voor duurzaamheid en de ‘modern urban lifestyle’. Passend bij deze nieuwe focus biedt de beurzen startende merken in deze categorieën dan ook een gratis plek aan in het beurscomplex. Merken die interesse hebben in deelname, kunnen zich tot 1 maart 2015 melden via het e-mailadres: startup@breadandbutter.com.