TOP

Brandsplus nieuwe licentiehouder O’Neill Footwear


Brandsplus heeft de rechten verkregen voor de ontwikkeling, productie en distributie van O’Neill Footwear in Europa en Rusland, startend vanaf zomer 2020.

Dat meldt ceo Dimitri van Leuven in een persbericht. Brandsplus krijgt de exclusieve rechten voor de lidstaten van de Europese Unie, niet-lidstaten als Noorwegen en Zwitserland en Turkije en Rusland. O’Neill Footwear is het vierde merk in het licentieportfolio van Brandsplus. De groep heeft ook overeenkomsten met Champion (Benelux en Frankrijk), Lee Cooper (Benelux, Duitsland en Oostenrijk) en Pantofola d’Oro (Europa en Rusland) en distribueert Fila in de Benelux.

Snelle groei

Van Leuven is een oud-medewerker van de in februari 2016 failliet verklaarde Unlimited Sports Group (USG). In mei van datzelfde jaar richtte hij met een aantal collega’s Brandsplus op. Een deel van de merken die onder USG vielen (Champion Footwear, Fila en Pantofola d’Oro), vond hier onderdak. Sinds de oprichting is Brandplus snel gegroeid, vertelde Van Leuven in een eerder interview met Schoenvisie. Al in het eerste boekjaar produceerde het bedrijf meer dan 700.000 paar schoenen en behaalde het een omzet van meer dan €15 miljoen. De samenwerking met O’Neill Footwear is volgens het persbericht ‘een volgende stap in een ambitieuze uitbreidingsstrategie’.

Oorsprong in surfcultuur

O’Neill komt oorspronkelijk uit Californië. Oprichter Jack O’Neill opende in 1952 een surfwinkel in San Francisco, vlak bij zijn favoriete surfspot. Na een verhuizing naar Santa Cruz kwam daar in 1959 een tweede vestiging bij. Deze ‘surf shops’ zouden uiteindelijk uitgroeien tot een internationaal lifestylemerk met o.a. beachwear, kleding voor water- en wintersport en schoenen.

Beeld: O’Neill via Brandsplus