TOP

Boy Habraken winnaar De Gouden Koe 2013

Donderdagavond 12 december 2013 is in Waalwijk door Schoenen en Leder Sociëteit de Langstraat (Sell) voor de zesde keer De Gouden Koe uitgereikt.

De jaarlijkse ‘pluim’ van de Schoenen- en Ledersociëteit de Langstraat (Sell) voor een bijzondere ondernemer in de branche ging naar William (‘Boy’) Habraken. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats in het Slem-gebouw in Waalwijk.

Voor de verkiezing was dit jaar een nieuwe vorm gekozen, waarbij niet de SeLL-leden maar een onafhankelijke, deskundige jury de winnaar heeft bepaald op basis van vier criteria: succes, visie en beleid, innovatief en vernieuwend en voorbeeldfunctie.

Juryleden
De juryleden van De Gouden Koe 2013 zijn: Hans van Dijk (eigenaar van Modehuis van Dijk in Waalwijk), Charles Bergmans (kunstenaar en schoenontwerper) en juryvoorzitter Ellis Frans (journalist en oud-hoofdredacteur van het vakblad Schoenvisie).

Voor de pauze gebruikte entertainer Richard de Hoop muziek als metafoor voor een betere samenwerking. Hij vergeleek alle karakters van teamleden met instrumenten, die samen een harmonieus concert moeten kunnen spelen.

Na de pauze werd de wisseltrofee van de winnaars van vorig jaar – Charles Bergmans, Paul van Lammeren en Fabienne Chapot – omgeruild voor een blijvende herinnering.

Eigen museum
Juryvoorzitter Ellis Frans zei over de winnaar van De Gouden Koe 2013: “De jury heeft bewondering voor het innovatieve en voortvarende ondernemerschap van Boy Habraken. Als een van de eerste schoenenmensen pionierde hij succesvol in het Verre Oosten. Zijn visie op de steeds veranderende maatschappij en het beleid dat hij daarop stuurde, heeft hem geen windeieren gelegd. Vooral echter vanwege de passie waarmee hij etnische schoenen uit de hele wereld verzamelt, de verhalen erachter te boek stelt en ruim 2000 paar in een eigen museum tentoonstelt, verdient hij De Gouden Koe!”

Na de prijsuitreiking werd er een film vertoond, waarin de unieke verzameling etnische schoenen van William (‘Boy’) Habraken te zien was. De avond werd afgesloten met een borrel.