TOP

Bovendeert-winkel in Veldhoven ook overgenomen

De Veldhovense vestiging van Bovendeert is overgenomen door Let’s Go Shoes, een familiebedrijf met vestigingen in onder andere Zwijndrecht, Oosterhout en Breda.

Eerder werd al bekend dat Nelson vier van de failliete Bovendeert-filialen zou overnemen: de vestigingen in Eindhoven(Woensel), Etten-Leur, Oosterhout en Valkenswaard. De curator maakte vrijdag 15 februari 2019 bekend dat ook een Veldhovens filiaal een nieuwe eigenaar heeft gevonden. Familiebedrijf Let’s Go Shoes neemt de vestiging over. Zij hebben onder andere ook winkels in Zwijndrecht, Oosterhout en Breda. Het Veldhovense filiaal dat onder de naam Smolders opereerde, is niet overgenomen.

De nieuwe eigenaar Koen van der Pluijm laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat hij verwacht medio maart open te gaan. Hij is voornemens om de drie medewerkers van de winkel over te nemen.

Inventaris

De inventaris van een aantal winkels van Bovendeert dat niet doorstart, wordt geveild via Het Nederlandse Veiling Instituut. Dat gaat om de filialen in Bergen op Zoom, Spijkenisse, Hoogvliet, Uden, Veenendaal, Veenendaal Outlet, Oosterhout en Veldhoven (Smolders). De inventarissen van de vestiging in Tiel zijn overgenomen door de verhuurders zelf. Die van Rosmalen is overgenomen door Moonen Schoenen te Rosmalen.

Bovendeert

Bovendeert schoenen ging in december failliet. De keten had vijftien winkels en een webshop. Schoenenketen Nelson nam in december vier winkels over. Het schoenenbedrijf vroeg het faillissement in december 2018 zelf aan omdat het de lopende kosten niet meer kon betalen. De exacte oorzaak van het faillissement wordt nog onderzocht.

Let’s Go Shoes

Let’s Go Shoes heeft al winkels in Oosterhout, Zwijndrecht, Etten-leur en Breda. De familiezaak richt zich op modeschoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. De zaak voert onder andere collecties van de merken Tamaris, Vingino, Ecco, Skechers en Marco Tozzi.