TOP

Bouw nieuw hoofdkantoor Burkely van start

Burkely is uit zijn jasje aan het groeien en daarom wordt in Tilburg een nieuw hoofdkantoor gebouwd. De bouw ging vorige week van start. Als alles volgens planning verloopt zal het tassenmerk halverwege 2021 het nieuwe pand betrekken.

Burkely heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Het Brabantse familiebedrijf deed het al goed in Nederland en met ons land als basis wordt het merk steeds verder uitgerold in Europa. Op dit moment komt de groei vooral uit het buitenland. De tassen van Burkely zijn momenteel in 13 landen te koop.

Groter pand

Het moederbedrijf van tassenmerk Burkely, Horsten Leatherfashion, vierde op vorig jaar september het 75-jarig bestaan. Burkely is momenteel gevestigd in Goirle, maar begint daar uit zijn jasje te groeien. Het nieuwe bedrijfspand wordt speciaal voor het bedrijf gebouwd en is te vinden aan industrieterrein T58 in Tilburg. Hier zijn straks de afdelingen logistiek, design, marketing, inkoop, verkoop en customer service onder één dak te vinden, met een team van 25 man.

Showrooms en een werkcafé

De begane grond wordt volledig ingericht voor de klant. Hier komen showrooms voor zowel Burkely als de private labelcollecties van Horsten Leatherfashion, evenals overlegruimtes en een ‘werkcafé’. De eerste verdieping wordt het kantoor en zal naast verschillende kantoorruimtes ook bestaan uit belcellen en treincoupés voor overleg in een kleine samenstelling. Ook kan Burkely hier het logistieke proces volledig vanuit eigen magazijn verzorgen.

Beleving centraal

Het nieuwe onderkomen moet meer bieden dan een verzameling werkplekken en showrooms. Managing director Preben Horsten legt uit wat we straks kunnen verwachten. “In het nieuwe pand komt beleving centraal te staan. We willen een creatieve, relaxte en informele sfeer creëren waar iedereen zich welkom voelt. Het werkcafé en de showrooms spelen hier een grote rol in. We willen dat onze partners op hun gemak de collectie kunnen bekijken en onder het genot van een worstenbroodje de mogelijkheden bespreken voor een specifieke samenwerking. Tijdens zulken gesprekken wil je geïnspireerd worden en daar helpt een fijne omgeving enorm bij.”

Beeld: Burkely