TOP

Bizar verhaal rondom Duits schoenenbedrijf

Het Duitse schoenenbedrijf Ultrasonic laat weten dat de ceo en coo onvindbaar zijn en dat een groot deel van het geld van het bedrijf is verdwenen.

Je zult het niet vaak tegenkomen, een nieuwsbericht van een bedrijf met de kop: ‘CEO and COO disappeared, most of the company’s cash missing’. Maar toch is het waarheid voor het Duitse bedrijf Ultrasonic, dat voor honderd procent de eigenaar is van het Hong Kongse China Ultrasonic Outdoorwear Holdings. Chi Kwong Clifford Chan, de cfo van Ultrasonic, gaf aan dat hij ceo Qingyong Wu en coo Minghong Wu sinds afgelopen weekend al niet meer kan bereiken. Na onderzoek blijkt dat de twee hun huizen hebben verlaten en niet te traceren zijn. Niet lang na dit nieuws kreeg Chan ook nog eens te horen dat een groot deel van het geld van het bedrijf is verdwenen. Chan en de Raad van Toezicht praten momenteel met autoriteiten en partners om te bespreken wat de volgende stappen zijn.

Aandelen
Sinds het bedrijf dit nieuws dinsdag bekend heeft gemaakt, zijn de aandelen met 79 procent gedaald. Ook al is er veel geld verdwenen, toch is Ultrasonic er tot nu toe nog in staat om aan de betalingsverplichtingen te voldoen.

Ontslag
Op vrijdag 12 september liet Ultrasonic al weten dat de coo een half jaar er tussenuit gaat wegens gezondheidsredenen. De ceo zou zijn werk dan overnemen maar nu zijn beiden dus verdwenen. De cfo hoort de leiding dan over te nemen maar in de verklaring van vrijdag liet ook hij weten vanaf 30 september weg te gaan bij het bedrijf wegens familieomstandigheden. Chan heeft niet laten weten of hij na dit incident alsnog het bedrijf verlaat.