TOP

Binnenkijken: dit is het nieuwe hoofdkantoor van Amani

Amani B.V., het bedrijf achter schoenenmerk Lazamani, heeft een nieuw hoofdkantoor betrokken aan de Oranjesingel in Nijmegen.

Amani (Lazamani) verhuist binnen eigen stad. Het schoenenbedrijf verruilt het hoofdkantoor op de Nijmeegse Bijleveldsingel voor een statig herenhuis aan de Oranjesingel, nummer 73. Het pand stamt uit 1905 en heeft twee verdiepingen. Na een ingrijpende verbouwing is het nieuwe hoofdkantoor op 6 april 2020 in gebruik genomen. Mede-eigenaar Franco Jansen, die het bedrijf samen met Miranda Schreiner runt, is trots. “We zijn sinds 2001 gehuisvest aan de Bijleveldsingel, maar groeiden daar al jaren uit ons jasje. We hebben lang gezocht naar een geschikte locatie in Nijmegen, aangezien al ons personeel hier woont.”

Vertrouwen in de toekomst

“Ondanks de coronacrisis, die ook ons hard raakt, hebben we in de loop der jaren genoeg spek op de botten verzameld om deze aanzienlijke investering te rechtvaardigen”, vervolgt hij. “De orderstroom voor komende winter is gewaarborgd. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in onze activiteiten in de toekomst even succesvol te kunnen voortzetten.” Een feestelijke opening zit er vanwege de veiligheidsmaatregelen helaas niet in. “Maar die volgt wellicht later nog.”

Mooi detail

De Oranjesingel komt uit op het Keizer Karelplein. De grote houten vergadertafel van Amani is gemaakt van een boom die vroeger aan dit plein stond. “De tafel komt van de Stadsboom, een instelling die werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Jansen. “Dat vonden we een mooi detail.”

Een kijkje in het nieuwe hoofdkantoor:

Foto’s: Amani B.V.