TOP

Binnenkijken: dit is de nieuwe brandstore van Floris van Bommel in Amsterdam

Floris van Bommel heeft een nieuwe brandstore in Amsterdam geopend, de tweede winkel voor het merk in onze hoofdstad.

Floris van Bommel kondigde de komst van de nieuwe winkel begin dit jaar al aan. Het merk strijkt neer in het voormalige pand van Kort Shoes aan de Van Baerlestraat, in het Amsterdamse Museumkwartier. Kort Shoes vertrok in februari uit Amsterdam om zich te focussen op het filiaal in Bussum.

Voor het Brabantse familiebedrijf wordt het de tweede winkel in de hoofdstad. Floris van Bommel heeft al een winkel aan de historische Singel in het centrum, die in 2011 de deuren opende. Klanten kunnen er terecht voor de gehele Floris van Bommel-collectie voor mannen en vrouwen, en een aantal highlights uit de Van Bommel-lijn. Bij elke schoen is een bijpassende riem leverbaar.

Groot gemis

“Met het verdwijnen van Kort Shoes zouden we weer een verkooppunt verliezen in het centrum van Amsterdam”, liet commercieel directeur Pepijn van Bommel destijds weten. “Voor ons is dat een groot gemis. We hadden het idee dat er in de hoofdstad prima ruimte is voor twee brandstores.” Met de opening komt de teller op twaalf Floris van Bommel-stores te staan. Het familiebedrijf heeft naast Amsterdam winkels in Antwerpen, Brugge, Düsseldorf, Hamburg, Keulen, Neurenberg, Stuttgart, Utrecht en outlets in Lelystad en Roermond.

Stamboom in de vloer

Voor het interieur van de 85 vierkante meter grote winkel is gekozen voor een mix van klassieke en moderne elementen, met materialen als hout, baksteen, beton en zwart staal. De visgraatvloer is voorzien van een ingelegde stamboom, die vanaf de voordeur tot de toonbank langs negen generaties Van Bommel slingert. De inrichting heeft een Brabants tintje. De industriële wandlampen zijn van het Bossche merk Tonone en het mozaïek op de toonbank is gemaakt door Social Sofa uit Tilburg, een re-integratieproject voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Een kijkje in de nieuwe winkel:

Foto’s: Floris van Bommel